Toiminta-alueemme

 
 

Talous- ja velkaneuvonta

Mentori ry:n tarjoama maksuton talous- ja velkaneuvontapalvelu on tarkoitettu yksityishenkilöille sekä pienimuotoista yritystoimintaa harjoittaville ammatin- ja elinkeinonharjoittajille.

Talous- ja velkaneuvonnan asiantuntijat auttavat sinua taloudellisen kokonaistilanteesi kartoittamisessa, talouden suunnittelussa ja sovintoratkaisuehdotusten laatimisessa. Neuvojat voivat olla myös mukana sovintoneuvotteluissa velkojien kanssa.

Saat apua velkajärjestelyn hakemiseen käräjäoikeudelta ja maksuohjelman sekä muiden edellytettyjen selvitysten ja asiakirjojen laatimiseen.

Työllistäminen

Autamme kaikissa työllisyyteen liittyvissä kysymyksissä. Omalla toiminnallamme helpotamme työttömien työnsaantia. Mm. Järjestämme vuosittain useita rekrytointitapahtumia, joissa kohtaavat työnhakijat ja työnantajat. Olemme työttömän apuna koko työnhaun prosessin läpi.

Sekä autamme yrityksiä rekrytoinnin kanssa, mm. hoitamalla koko rekrytointiprosessi työnantajan puolesta. Ja tämä kaikki on maksutonta työllistäjille.

YRITYSNEUVONTA

Olemme yrittäjien puolestapuhuja. Meillä sinua palvelevat yritysneuvojat, joilla on pitkä kokemus yhteistyöstä aloittelevien yrittäjien kanssa. Meiltä saat ajantasaista tietoa sekä apua yritystoiminnan suunnitteluun ja käynnistämiseen. Lisäksi apunasi on laaja yrityselämän asiantuntijaverkosto. Käytännönläheinen yritysneuvontamme on tutkitusti tehokasta ja tuottavaa. 

Oman talouden hallinta

Oma talous voi lähteä sivuraiteille jo nuorena. Erityisen paljon haasteita on 25-29-vuotiailla nuorilla, joista jopa 13 prosentilla on maksuhäiriömerkintä. Mentori Ry opettaa oman talouden hallintaa työn ja koulutuksen ulkopuolelle jääneille nuorille.

OPINTOPOLKU

Opiskelijoita tuetaan yksilö- ja ryhmävalmennuksen keinoin suorittamaan opinnot päätökseen ja siirtymään kohti työelämää tai jatkopolkuja sekä saatetaan opinnot keskeyttäneitä opiskelijoita takaisin opintoihin. Opiskelusta kiinnostuneita autamme opiskelupaikan saannissa.

syrjäytymisen ehkäiseminen

Syrjäytymisen ehkäiseminen on merkittävä yhteiskunnallinen tehtävä, jossa kaikkien tekemän työn hyödyt ovat mittavissa. Tuemme erityisesti 15–29 -vuotiaiden nuorten, nuorten aikuisten ja perheiden syrjäytymisen ehkäisemiseen tähtääviä toimenpiteitä.

hae lahjoitusta

Mentori Ry tukee urheiluseuroja, kouluja ja yhdistyksiä kuukausittain erilaisilla lahjoituksilla. Mikäli teillä on tarvetta tuelle, niin voitte olla meihin yhteydessä sähköpostitse, jossa kerrotte mihin tarvitsette tukea ja kuinka paljon. Meille nuorten aktivointi on tärkeää.